ENKHUIZEN - Het college van Enkhuizen bezocht onlangs BC-opleidingen op het Krabbersplaat. Sinds 2019 worden hier beroepsduikopleidingen gegeven voor alle sectoren van de duikindustrie; brandweer, defensie, politie, douane en de civiele sector.

Bedrijfsleider Joke Blom: ”Sinds de start vier jaar geleden, zijn we verder doorgegroeid. We werken met 15 vaste medewerkers en een flexibele schil van ongeveer 40 instructeurs voor het geven van de opleidingen en trainingen.

Op onze locatie hebben we een indoor duiktoren met een bassin van 3,5 en 9 meter diep. Daarnaast hebben we outdoor op ons terrein een duikput van 21 meter diep met een flexibele vloer, zodat we op diverse dieptes kunnen trainen. Ook voor ons terrein, op het Markermeer, worden opleidingen en trainingen gegeven. Behalve de bassins hebben we diverse klaslokalen waaronder een duikmedisch lokaal, bespreekruimtes, douche- en kleedruimtes en zelfs een Virtual Reality Dome. De opleidingen en trainingen zijn zwaar. De meeste opleidingen duren zes weken. De deelnemers moeten dan ook fit zijn en in goede conditie om de opleiding te voltooien”.

Wethouder Win Bijman van economische zaken: “Het unieke van BC-opleidingen is dat zij voor een breed scala aan beroepen duikopleidingen verzorgen. Daardoor behoren zij inmiddels tot één van de grootse opleiders.”

Bent u ondernemer en wilt u ook het college rondleiden op uw bedrijf? Stuur dan een mail naar ondernemersloket@sed-wf.nl.