ENKHUIZEN - Op dinsdag 19 maart heeft wethouder Dorus Luyckx in de Bonte Veer officieel de eerste brievenbus geopend voor de campagne ‘Ik wil meedoen’ van Vrijwilligerspunt. Met deze campagne wil Vrijwilligerspunt mensen in West-Friesland op een laagdrempelige manier bewegen (actiever) mee te doen aan de maatschappij. Dat kan op 2 manieren: door te leren en door te doen. Voor beide mogelijkheden is een aanmeldformulier ontwikkeld, namelijk: ‘Ik wil leren’ en ‘Ik wil doen’.

Aanmeldformulieren posten

Om de campagne kracht bij te zetten, heeft Vrijwilligerspunt een speciale brievenbus laten maken. Iedere twee weken worden de formulieren door opgehaald. Vrijwilligerspunt zorgt er vervolgens voor dat er z.s.m. contact wordt opgenomen met de aangemelde personen zodat het juiste vervolgtraject kan worden ingezet.

Brievenbussen ‘on tour’ door West-Friesland
De komende tijd zal op nog 4 andere plekken in West-Friesland de brievenbus komen te staan, namelijk in Hoorn (Werksaam WF) Stede Broec (Bibliotheek) Drechterland (Bibliotheek) en op een nog nader te bepalen locatie Medemblik. Na drie maanden worden de brievenbussen weer naar een andere locatie verhuisd.Meer informatie leest u op: www.vrijwilligerspunt.com.

Wilt u ook een brievenbus in uw organisatie? Mail naar info@vrijwilligerspunt.com.