ENKHUIZEN - Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Wat kunt u doen?
Bij een hartstilstand is het van groot belang dat er snel hulp wordt geboden. De ambulance kan niet altijd meteen ter plaatse zijn, dus directe hulp van omstanders verhoogt de kans op overleven. Bij de Gemeente Enkhuizen is het mogelijk om een cursus Reanimatie en AED te volgen. In deze cursus krijgt u alle informatie aangereikt over hoe u dient om te gaan met een slachtoffer. U kunt dus iets betekenen!

Een basiscursus Reanimatie en AED volgen?
Reanimeren en het bedienen van een AED is eenvoudig te leren. In een cursus van 4 uur leert u alle vaardigheden om een leven te redden bij een hartstilstand. De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wilt u dit leren, meldt u dan nu aan voor een cursus Reanimatie en AED. De kosten van de cursus worden betaald door de gemeente Enkhuizen. De cursus worden aangeboden in het gebouw van het Rode Kruis (Plataanstraat 22, Enkhuizen).

Datums Tijdstip
Zaterdag 27 november 202109:00 – 13:00 uur

Herhalingscursus
U kunt een herhalingscursus volgen om uw vaardigheden te onderhouden. Vanwege de richtlijnen wordt de les 1 uur gegeven met maar 4 mensen per keer. Ieder voor zijn eigen pop. Daarna maken wij de poppen schoon en kan de volgende groep plaats nemen. Ook dit seizoen worden ook de herhalingscursussen aangeboden in het gebouw van het Rode Kruis (Plataanstraat 22, Enkhuizen).

Datums Tijdstip
Donderdag 14 oktober 202120:45 – 21:45 uur
Dinsdag 19 oktober 202120:45 – 21:45 uur

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.aed-enkhuizen.nl/. U kunt ook een mail sturen naar aanmeldingen@aed-enkhuizen.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook opgeven voor een van de cursussen.