ENKHUIZEN - Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging.

Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Wat kunt u doen?

Bij een hartstilstand is het van groot belang dat er snel hulp wordt geboden. De ambulance kan niet altijd meteen ter plaatsen zijn, dus directe hulp van omstanders verhoogt de kans op overleven. Bij het Rode Kruis in de gemeente Enkhuizen is het mogelijk om een cursus Reanimatie en AED te volgen. In deze cursus krijgt u alle informatie aangereikt hoe u dient om te gaan met een slachtoffer. U kunt dus iets betekenen!

Cursus Reanimatie en AED

Reanimeren en het bedienen van een AED is eenvoudig te leren. In een cursus van 4 uur leert u alle vaardigheden om een leven te redden bij een hartstilstand. De cursus wordt gegeven door gekwalificeerde instructeurs. Wilt u dit leren, meldt u dan nu aan voor een cursus Reanimatie en AED. De kosten van de cursus worden betaald door de gemeente Enkhuizen. De cursus wordt bij voldoende belangstelling, gehouden op zaterdag 16 december van 09:00 uur tot ongeveer 13:00 uur in het gebouw van het Rode Kruis (Plataanstraat 22).

Herhalingscursus

De herhalingscursus vindt plaats op vrijdagavond 3 november en maandagavond 6 november. De cursus start om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. De herhalingscursussen worden gegeven in het gebouw van het Rode Kruis.

Meer informatie

Aanmelden voor de cursussen kan op www.aed-enkhuizen.nl. Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen naar aed-enkhuizen@rodekruis-westfriesland.nl.