ENKHUIZEN - Met het slaan van een symbolische eerste paal hebben wethouder Jan Franx, directeur aannemingsmaatschappij Markus, Erik van der Neut en EuroParcs directielid Andries Bruil het startsein gegeven voor de bouw van vakantiepark Enkhuizer Strand. Met de bouw van het vakantiepark wordt de verbetering van het hele recreatiegebied in gang gezet.


Wethouder Jan Franx: “Ik ben trots dat we de eerste palen voor de bouw van het vakantiepark hebben kunnen slaan. Zonder vakantiepark is het voor ons, gemeente Enkhuizen, niet mogelijk om een mooi recreatiegebied te realiseren. En dat is waar het ons om te doen is.”

Op het vakantiepark komen 154 vakantiewoningen van verschillende typen passend bij de drie sferen van het park: Aan ’t water, In ’t bos en Op ’t strand. Bij het ontwerp van het park zijn zoveel mogelijk bestaande bomen behouden. Waar kap nodig was, wordt dit in ruime mate gecompenseerd met inheemse bomen en struiken.

Openbaar gebied

Recreatiegebied Enkhuizerzand blijft voor iedereen toegankelijk. Er komen fiets- en wandelpaden, meer strand, ligweiden, een hondenstrand en een park met veel bomen, struiken, bloemen en waterpartijen. De aanleg van een kustboog moet de zandafslag van het stand tegengaan. Daarnaast wordt het zwembad gerenoveerd.

Planning

Naar verwachting is de bouw van het vakantiepark in het eerste kwartaal van 2026 gereed. De inrichting van het hele recreatiegebied en de aanleg van de kustboog worden in de loop van 2027 afgerond.

Meer informatie over de ontwikkeling van het recreatiegebied en hoe het er uit komt te zien, vindt u op de projectpagina over het Enkhuizerzand.