ENKHUIZEN - Vorige week hebben Lotus en Rutger, twee basisschoolkinderen uit Enkhuizen, burgemeester van Zuijlen geïnterviewd over corona. Aanleiding was het besluit van het kabinet dat basisschoolkinderen sinds maandag 11 mei weer naar school mogen. Vanuit de gemeenteraad kwam het idee om hier aandacht aan te besteden. In de vorm van een interview is hier gehoor aan gegeven.


Basisscholen met aangepaste regels open
Na een aantal weken vanaf thuis te hebben lesgegeven, is voor scholen een laatste schoolperiode aangebroken tot de zomervakantie. De basisschoolkinderen gaan weer naar school, maar niet zoals voor het coronavirus normaal was. Het is een tijd van organiseren, richtlijnen volgen en goede afspraken maken. Dit vraagt aanpassing van iedereen die bij het basisonderwijs op enigerlei wijze betrokken is.

Hart onder de riem voor leerkrachten, ouders, verzorgers en kinderen
Om de heropening van de scholen te ondersteunen, mochten twee kinderen zelf vragen komen stellen aan de burgemeester over corona. Zo weten de burgemeester en wethouders wat kinderen in deze tijd bezighoudt en horen kinderen hoe de burgemeester hier mee omgaat. Het brengt betrokkenen dichter bij elkaar.

Bekijk hier het interview.