STEDE BROEC / ENKHUIZEN / DRECHTERLAND - Toeristen die naar de regio Westfriesland komen kunnen sinds kort gebruikmaken van een speciale app: de Gouden Eeuw tour. Deze gratis app maakt gebruik van Augmented Reality en leidt de gebruiker rond door de Gouden Eeuw in Westfriesland.

Historische gebouwen onder de loep
In de app staan zo’n 50 iconen. Dit zijn historische gebouwen die door een karakter uit die periode onder de loep worden genomen. Zo kom je op bijzondere alles te weten over de rijke geschiedenis van de regio. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum: “De zeventiende eeuw was voor Westfriesland een periode van ondernemingszin, rijkdom, vernieuwing op vele terreinen, maar evenzeer van geweld, uitbuiting en slavenhandel. Deze app leidt u langs de top 50 van monumenten met ieder hun eigen verhaal en geschiedenis.”

Digitale kaart of brochure
Naast informatie over de historische monumenten kun je door middel van de digitale kaart of brochure (te verkrijgen bij toeristische informatiepunten) ook kiezen voor een van de uitgestippelde fietsroutes. Tips voor een overnachting en restaurantbezoek zijn hier ook op te vinden.

App downloaden
De app is ook interessant voor inwoners van Westfriesland die benieuwd zijn naar de verhalen uit de Gouden Eeuw. Onder de naam ‘Golden Age Tour’ is deze te downloaden in de App- en Playstore. De app is Engels gesproken, maar Nederlandse ondertiteling kan aangezet worden. Meer informatie over de app vind je op www.degoudeneeuwtour.nl. Hierop kun je ook de digitale kaart downloaden.