ENKHUIZEN - Het was gisteren de laatste dag dat men bezwaren en zienswijzen kon indienen tegen de nieuwe plannen van de uitbreiding omtrent recreatiepark Enkhuizerzand. Een plan wat monsterlijk veel tegenstanders heeft en voor veel commotie zorgt.

Het verzet tegen de uitbreiding van het recreatiepark Enkhuizerzand is groot, heel groot. Uit verschillende hoeken is bezwaar uitgesproken tegen de plannen.

Minimaal drie bezwaren
Vooralsnog is bekend dat het Zuiderzeemuseum een zienswijze heeft ingediend. Daarna volgt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook het actiecomité 'Tot behoud van het Enkhuizerzand' stond maandagochtend op de stoep bij het stadhuis om achthonderd handtekeningen te overhandigen.

Veel lokale tegenstanders
De zaal was vorige week donderdag ook al overvol toen het Zuiderzeemuseum een debatavond organiseerde over de uitbreiding. Niet alleen het museum, maar ook inwoners, het actiecomité, campinggasten en watersporters gaven toen aan niets voor de plannen te voelen.

Alle zienswijzen konden tot gisteravond worden ingestuurd. Het is bij de gemeente nog niet bekend hoeveel dit er in totaal zijn en uit welke hoek deze komen. Naar verwachting zullen ze hier de aankomende twee weken meer duidelijkheid over geven. Maar voor nu is het puur een kwestie van afwachten.