ZWAAG - Bouwbedrijf Heijmans werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van een rotonde op de kruising Wogmergouw/Keern in Zwaag. Wegens diverse werkzaamheden wordt de kruising in de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei 2017 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Na de werkzaamheden is de Wogmergouw (tijdelijk) weer tweerichtingsverkeer en wordt de bussluis op het Keern weer in werking gesteld.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het voorbelasten van de grond voor de aanleg van de rotonde en het herstellen van de oude verkeerssituatie. Hiervoor wordt een gedeelte van het huidige asfalt verwijderd en een nieuwe tijdelijke weg aangebracht. De extra borden en signalering bij de fietsoversteek op het Keern worden verwijderd en er wordt geasfalteerd. Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren tijdens de asfalteringwerkzaamheden.

Verkeershinder

De kruising is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van vrijdagavond 12 mei vanaf 18.30 uur tot zaterdagochtend 13 mei om 09.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via Berkmergouw-Zwaagmergouw-Blokmerbouw- Oostergouw en N302.

Op zaterdag 13 mei gaat de kruising rond 09.00 uur weer open voor verkeer. Tot in de namiddag worden laatste werkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer kan dan langs de werkzaamheden rijden.

Nieuwe tijdelijke situatie

Na de werkzaamheden kan het verkeer op de kruising Wogmergouw - Keern in alle rijrichtingen rijden. De aanwezige busssluis op het Keern wordt weer in werking gesteld, waardoor er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is richting de Wogmergouw. Fietsers worden ook in de nieuwe situatie omgeleid via Keern-Waterkers-Wogmergouw .

Parkeerverbod

Er blijft een parkeerverbod aan beide zijden van het Keern, om zo de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Toekomstige werkzaamheden

De nieuwe situatie blijft vanaf 12 mei  voor een periode van circa 7 maanden in stand. Wanneer de zettingsperiode voorbij is (najaar 2017), start aannemer Heijmans met de definitieve afbouw van de rotonde.