ENKHUIZEN - Op donderdag 4 januari hield Jan Baas z’n laatste toespraak als burgemeester. Tijdens zijn afscheidsreceptie in de Westerkerk blikte hij terug op 14 jaar burgemeesterschap.

“Een rijke ervaring waar ik met volle teugen van heb genoten. Ik ben van deze stad gaan houden. Er zijn hier zo veel vrijwilligers die zich dagelijks om de stad en haar inwoners bekommeren. Geweldig dat dit in deze tijd nog zo aanwezig is in Enkhuizen.”

“Maar ook de samenwerking met verenigingen, collega-bestuurders, politie, brandweer en alle inwoners: dank voor jullie inzet en betrokkenheid voor deze stad en de regio Westfriesland. En natuurlijk de samenwerking met alle raads- en commissieleden, de wethouders en gemeentesecretarissen: mijn oprechte dank voor uw bestuurlijke bijdrage aan Enkhuizen.”

Op dinsdagavond 9 januari vindt de buitengewone raadsvergadering plaats in de Drom. Dit is het moment waarop de officiële overdracht plaatsvindt aan locoburgemeester Dorus Luyckx. Op woensdag 10 januari begint Albertine van Vliet-Kuiper als waarnemend burgemeester voor de gemeente Enkhuizen.