STEDE BROEC - Wilt u wel eens op een andere verfrissende manier het onderwerp alcohol bespreekbaar maken met uw puber? En wil jij je ouders eens uitdagen een maand geen alcohol te drinken. Gaan zij het volhouden, precies zoals ze dat van jou verwachten tot je 18 bent? Doe dan mee aan de IkPas Challenge.

Wat houdt de IkPas Challenge in?
Op 14 februari start de landelijk IkPas actie, een jaarlijks terugkerende actie in Nederland om tijdelijk geen alcohol te drinken. Volwassenen gaan dan de uitdaging aan voor een alcoholpauze van 30 dagen (start 1 maart). Meer informatie: www.ikpas.nl

Scholenactie met vlogger Thomas
In Noord-Holland Noord is de IkPas Challenge uitgeroepen. Dit houdt in dat jongeren worden gevraagd om hun ouders, docenten of andere volwassenen in hun omgeving uit te dagen om 30 geen alcohol te drinken en hen het goede voorbeeld te geven. Zij zijn immers de belangrijkste rolmodellen van jongeren. Hoe ervaren zij hoe het is om ‘nee’ te zeggen alcohol.

Vlogger Thomas doet een oproep via zijn Youtube-kanaal GewoonThomas. De school waarvan de meeste docenten en ouders (naar rato van het leerlingaantal) daadwerkelijk deze uitdaging aangaan wint aan het einde van de IkPas periode een Meet&Greet met Thomas!