STEDE BROEC - Als je dit jaar voor het eerst mag stemmen, is dat best spannend. Wat houdt het precies in en waarom is het nodig? Daarom start de gemeente met een vlogwedstrijd onder jongeren om het belang van het stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen te promoten.

Jouw mening geven
Als je mag stemmen kun je een stempel drukken op welke partijen in de gemeenteraad komen. Deze partijen gaan zich sterk maken voor de onderwerpen die jij belangrijk vindt in de gemeente Stede Broec. Daarom is het zeker slim om te gaan stemmen, want daarmee geef jij aan wat prioriteit moet krijgen.

Meedoen met wedstrijd
Om leeftijdsgenoten op een leuke manier te stimuleren om te gaan stemmen hebben we deze vlogwedstrijd bedacht. In een vlog of filmpje kun jij vertellen waarom het nodig is om te gaan stemmen, want zo kun je meebepalen! Laat zien waar je trots op bent in jouw dorp! Of geef aan wat er verbeterd kan worden. Een vakkundig jury, bestaande uit de burgemeester Ronald Wortelboer, Martijn Reus (winnaar in de sportwereld) en Brenda Hoff (foodblogster Brenda Kookt!), beoordelen alle ingezonden video’s en kiezen de leukste uit. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem een bon van de Mediamarkt van €150.

Spelregels
Meedoen kan als je tussen de 14-29 jaar bent en je hoeft niet persé in de gemeente Stede Broec te wonen, maar het moet wel over deze gemeente gaan. Jouw film mag maximaal 3 minuten duren en natuurlijk mag je geen politieke voorkeur uitspreken. Dit kun je helemaal op je eigen creatieve manier doen. Upload dit filmpje op youtube en stuur deze link naar communicatie@sed-wf.nl o.v.v. Vlogwedstrijd. Deel dit filmpje natuurlijk ook met je familie, vrienden en kennissen! Insturen kan tot 21 maart.