HOORN - Op donderdagochtend 16 februari is in Hoorn het officieel het Startersloket gelanceerd. Onder belangstelling van onder andere wethouders, afgevaardigden uit het onderwijs, het bedrijfsleven en regionale pers werd hiermee het nieuwe initiatief voor startende ondernemers in de regio West-Friesland geïntroduceerd.

Hordes overwinnen
Als starter heb je te maken met valkuilen en heb je veel hordes te overwinnen. De keuze voor de locatie van de lancering was dus snel gekozen: bij Atletiekvereniging Hollandia in Hoorn. Aanwezigen konden letterlijk de hordes zien waar starters mee te maken hebben: hoe maak ik een ondernemingsplan? Hoe financier ik mijn onderneming? Welke verzekeringen moet ik regelen?

Samenwerking
Initiatiefnemer en adviseur Joeri Goede (Starten.nl) nam het woord en heette de aanwezigen van harte welkom. In een korte presentatie vertelden hij en mede-initiatiefnemer Martijn Pennekamp van ikwordzzper.nl, wat het Startersloket te bieden heeft voor de regio: “het doel van het Startersloket is om samenwerking in de regio te faciliteren en om starters uit West-Friesland beter voorbereid te laten starten.” Het Startersloket is een officiële samenwerking tussen de 7 Westfriese gemeenten, Joeri Goede en Martijn Pennekamp en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

“Elk bedrijf begint ooit klein”
De 7 Westfriese Gemeenten hebben zich als eerste aangesloten bij het Startersloket. Wethouder Harry Nederpelt van Medemblik nam dan ook de gelegenheid om te vertellen hoe groot de toegevoegde waarde van het Startersloket is. “West-Friesland is een broedplaats voor veel grote ondernemingen. We moeten niet vergeten dat ook deze grote, soms internationale bedrijven, ooit klein zijn begonnen”, aldus Nederpelt. Hij benadrukte het belang om starters in de regio goed op weg te helpen. Ook directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Thijs Pennink, deed een korte bijdrage. Daarbij vertelde hij het Startersloket als grote toevoeging in de regio te zien en veel mogelijkheden te zien in de samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven.

Quiz
De presentatie werd afgesloten met een luchtige quiz over starters (in de regio), ontwikkeld door initiatiefnemers van het Startersloket Martijn Pennekamp en Joeri Goede. Tijdens de quiz bleken niet alle aanwezigen even veel kennis te hebben van de starter. Dat de gemiddelde starter een leeftijd van 46 jaar heeft, veroorzaakte veel ongeloof onder de deelnemers. “Zo zie je maar dat we niet alleen de jonge student, maar ook de ervaren loondienstmedewerker die in het diepe springt, niet moeten vergeten”, aldus Martijn. De winnaar van de quiz werd beloond met een heuse West-Friese kruidenbitter.

Startersloket.nl
Met de officiële lancering werd ook de website www.startersloket.nl live gezet. Hier kunnen bezoekers terecht voor een kennisbank, zien ze direct wie hun contactpersoon is in hun gemeente en zien ze welke evenementen er plaatsvinden in hun regio. Het Startersloket hoopt daarmee de kans op succesvol ondernemerschap in de regio te vergroten. Meer weten? Kijk op www.startersloket.nl