ENKHUIZEN - Op woensdag 10 juli van 15:00 – 17:00 uur houden we een feestelijke open middag ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de Schooltuinen Enkhuizen. U bent van harte welkom om de tuin te komen bewonderen.

Het begon zo`n 40 jaar geleden in 1978, op initiatief van een toen jonge en enthousiaste leerkracht, Dick Meijer. Al snel sloten de andere scholen van Enkhuizen er zich bij aan. Sinds 2014 is de schooltuinen in het beheer van MEC De Witte Schuur. Met professionele medewerkers en ecologisch beheer genieten de groepen van een volwaardig schooltuinprogramma. Iedere leerling heeft zijn eigen tuintje. Jaarlijks gaat het om ca. 200 leerlingen uit 9 klassen van groep 6/7. Ze volgen het programma van april t/m oktober. Het enthousiasme is groot en we zien veel leerlingen met ouders, broer(tjes), zus(jes) opa’s en oma’s en zelfs buren, tijdens de vakantieperiode op de tuin.

“Mijn dochter lust geen groenten, zij eet alléén groenten van haar eigen tuin” is een spontane opmerking van een vader. Dit bevestigt het belang van schooltuinen. Juist in de huidige samenleving verdienen schooltuinen aandacht, omdat tuinieren en het zien groeien van je eigen voedsel bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Kinderen vinden hun eigen gewassen lekkerder en ontwikkelen betere eetgewoonten. Daarom een moment om dit fantastische project met een feestelijke open dag onder de aandacht brengen.
Locatie: De schooltuinen liggen in het Schootsveld tussen de Vestinggracht en Nelson Mandeladreef en zijn te bereiken via het fietspad Wethouder Jan Visserpad. Als u vragen heeft neem dan contact met ons op: Ofra Carmi: ofra@mec-dewitteschuur.nl of 0653463809.