HOORN - Samenhorigheid en gemeenschapszin in de regio vinden de betrokkenen bij de Protestantse Gemeente “Het Vierkant” (de vier dorpen Wognum, Nibbixwoud, Sijbekarspel en Benningbroek) belangrijk. Het is voor hen de motivatie om zich een jaar lang in te zetten voor een lokaal goed doel.

Het afgelopen jaar is de aandacht gericht geweest op Hospice Dignitas. Er is niet alleen een geweldig bedrag à € 2.000 bijeengebracht, maar even zo belangrijk: “er is een jaar lang meer bekendheid gegeven aan de wijze van zorgverlening”. Ingrid Heidema: “Wij zijn ontzettend blij met deze betrokkenheid van “Het Vierkant” met ons hospice, want wij willen het mystieke ervan wegnemen bij de mensen uit de regio. Het hospice kan namelijk van veel betekenis zijn voor zieke mensen en hun verwanten. Jezelf zijn in een positieve sfeer die rust geeft en mentale en fysieke ruimte ervaren zijn voor ons kernwaarden. Kwaliteit van leven staat bij ons centraal en het is belangrijk dat mensen weten hoe wij dit doen!”

Naast een aantal collectes zijn er veel activiteiten zoals een wandeltocht, de sobere maaltijd en een filmavond bij Cinema Oostereiland georganiseerd. Bij elke activiteit was Annie van Vlimmeren, vrijwilliger van het hospice persoonlijk aanwezig om de deelnemers te woord te staan en vragen te beantwoorden. Leden van de diaconie van Het Vierkant, Alex Kooi en Rens Opbroek: “Wij hebben het ontzettend op prijs gesteld dat Annie er altijd bij was. Het was voor de deelnemers een herkenbaar gezicht en dit heeft het gesprek over het hospice bevorderd en het geeft ons een goed gevoel van betrokkenheid.”

Symbolisch is de € 2.000 op een cheque weergegeven in de vorm van een hart. Twee mooie organisaties met hart voor de gemeenschap zijn met elkaar verbonden. Het bedrag dat bijeengebracht is, zal het hospice besteden aan de restyling van de woonkamer.