BOVENKARSPEL -Vrijdag 16 februari onthulde wethouder Schuitemaker de glasplaat die over een deel van de oude kademuur bij de Kolk in Broekerhaven is geplaatst. Dit deed hij door het wegrijden van een oude handkar met bloemkolen en andere groenten. Een mooie verwijzing naar de handel die jarenlang met schuiten werd vervoerd naar en van de haven. Hij kreeg hierbij hulp van Tessa, de jongste toeschouwer bij de onthulling.

Vorig jaar is de kade van De Kolk vernieuwd. Bij het verwijderen van de voorste kademuur werd een deel van een oude kademuur ontdekt. Dit deel is nu verlicht en afgesloten met een glasplaat zodat de oude muur zichtbaar blijft voor publiek.

Na de speech van wethouder Schuitemaker waren er nog woordjes van Wim Kersten van de Historische vereniging Stede Broec en van de Watersportvereniging.

Geschiedenis van de Kolk
Wim Kersten was heel blij dat dit historische deel op deze manier behouden blijft en voor iedereen te zien is. Hij gaf ook aan dat er voordat het vaarseizoen begint een mooi informatiebord wordt geplaatst bij de Overhaal met daarop informatie over de geschiedenis van De Kolk. Ook werkt de vereniging aan historische informatie in verschillende talen die mensen door het scannen van een QR-code kunnen beluisteren. De QR-code is te vinden bij het bedieningskantoortje van De Overhaal.

De watersportvereniging is blij met de vernieuwde kade en vindt het ook mooi dat een historisch deel voor iedereen is te zien. Zij gaven aan goed op de vernieuwde haven te zullen passen.