ENKHUIZEN - MEC de Witte Schuur is officieel aangewezen als beheerder van het Hertenkamp. Wethouder Luyckx heeft hiervoor samen met de heer J.C Nolthenius van MEC de Witte Schuur een contract getekend.

Nieuwbouw en renovatie
MEC gaat als beheerder de nieuwbouw en renovatie van het Hertenkamp begeleiden. Er wordt een beheers- en exploitatieplan opgesteld, waarin dagbesteding toegankelijk voor alle inwoners die dit nodig hebben, een prominente plek in zal nemen.

Gemeenteraad
De gemeenteraad heeft in december 2017 ingestemd met het plan om het Hertenkamp grondig op te knappen. Het terrein wordt anders ingedeeld en hersteld, de dieren krijgen nieuwe verblijven en het gebouw van MEC de Witte Schuur wordt verbouwd met duurzaam perspectief.

Toegankelijkheid
Tot slot wordt de toegankelijkheid tot het terrein aangepakt. Op verzoek van de gemeenteraad wordt er een verhard pad aangelegd zodat ook inwoners die slecht ter been zijn een bezoek kunnen brengen aan het Hertenkamp. Momenteel is men bezig met de aanbesteding om een aannemer te selecteren die de verbouwing en renovatie gaat uitvoeren. de werkzaamheden starten in de loop van 2018.