ENKHUIZEN - Van 13 tot en met 18 maart is het de week van zorg en welzijn. In deze week kan je als nieuwe deelnemer, (toekomstige) vrijwilliger, buurtbewoner of geïnteresseerde kennis maken met de zorg- en/of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt. De Baanbreker heeft deze week hun deuren geopend, zodat je met eigen ogen kunt zien wat voor fantastisch werk daar gedaan wordt. In deze week kan je meedoen en kijken bij verschillende activiteiten, zoals de Herstelwerkplaats, keramiek, creatief, meubelwerkplaats en meer!

De Baanbreker is een leerwerkbedrijf met eigentijdse projecten en activiteiten voor mensen met beperkingen. Onder de doelgroep vallen mensen met een GGZ-achtergrond, mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. De Baanbreker biedt eigentijdse dagbesteding, leer-werktrajecten, individuele begeleiding en participatietrajecten aan. De rode draad bij de begeleiding is dat zij zich richten op de talenten en mogelijkheden die mensen hebben. Naast de activiteiten en projecten van de organisatie hebben zij ook een Herstelwerkplaats. Herstelwerkplaatsen bieden een plek aan mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten met hun ervaringskennis. Via de herstelwerkplaatsen kunnen mensen elkaar ontmoeten, een cursus volgen, informatie verkrijgen of een herstelverhaal delen. In de week van de zorg kunt u ook een kijkje nemen bij de Herstelwerkplaats.

Bent u opzoek naar een nieuwe plek voor dagbesteding voor uzelf, voor een familielid of een bekende? Neem dan een kijkje bij de activiteiten om sfeer te proeven en te proberen of het wat voor u is. Bent u gewoon nieuwsgierig naar wat er gebeurt binnen de muren van De Baanbreker, dan is dit uw kans om dat te weten te komen. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en wilt u kijken of één van de projecten van de Baanbreker aansluit bij uw interesses? U bent van harte welkom om te komen kijken. De meeste activiteiten vinden plaats op de Harpstraat 3-5 in Enkhuizen. Bij de activiteiten op andere locaties is het adres in het programma vermeld.

Programma

Maandag 13 maart
13.00 – 14.00 uur - Herstelwerkplaats + WRAP introductie: Kennis maken met de Herstelwerkplaats en de WRAP-training. WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan en is gericht op het vergroten van levensregie en welbevinden.

Dinsdag 14 maart
13.00 – 16.00 uur - Open kunstwerkplaats Hoorn - maak je eigen kunstwerkje. (Wilhelminalaan 2, 1623 MA Hoorn)
13.30 – 15.00 uur - Meubelwerkplaats – Probeer te werken met verf door je eigen houten product te schilderen.

Woensdag 15 maart
10.00 - 13.00 uur – Kooktraining - in een groep leren koken, wisselende gerechten. Samen eten en ook samen afruimen/opruimen