ENKHUIZEN - Martin en Beta de Vries zijn de eigenaren van winkel De Hoedendoos en balen enorm. Sinds een aantal weken blokkeert een marktkraam het zicht op de etalage. "Nu staat het voor de helft voor onze winkel, maar tot vorige week konden we hier niet eens normaal door onze deur naar binnen."

De kraam met kleding verscheen drie weken geleden voor het eerst op de woensdag-markt in Enkhuizen. Toen was er helemaal niets meer te zien van de gevel van de winkel van Beta en Martin. "Het voelt echt als een belediging. We zaten hier gewoon in de duisternis", vertelt Beta tegen mediapartner NH Nieuws.

Verschoven

De twee lieten het er niet bij zitten en stapten naar de gemeente. Uiteindelijk is de marktkraam een paar meter verschoven richting de etalage van de buurman. Maar dat is volgens Beta niet de oplossing. "Daar zal de buurman blij mee zijn."

Voorheen stonden de marktkramen tegen de kerk aan, maar die tekende protest aan in verband met mogelijke uitvaarten op de woensdagen.

'Niet goed zien'

Als het aan Beta en Martin ligt, gaat de kraam weg daar. "Ik laat het er niet bij zitten. Ik doe altijd mijn best om de etalage mooi te maken en nu kunnen mensen mijn werk gewoon niet goed zien."

De marktkoopmannen van de kledingkraam zelf willen niet reageren op de kwestie, omdat ze graag iedereen te vriend willen houden. De gemeente laat weten dat de locatiekeuze te maken heeft met ruimte voor hulpdiensten die moet overblijven. Ook moet de ingang van de kerk tegenover de winkel openblijven.

De gemeente is in gesprek met beide partijen en hoopt er met hen uit te komen.