HOORN - Het jaar is voor Hospice Dignitas goed begonnen! Vandaag zijn Leo van der Linden, Barto Ooijevaar en Wim Hasenbos van Lionsclub Hoorn de Doelen bij het Hospice op bezoek geweest. De President van de serviceclub, Leo van der Linden overhandigde maar liefst acht IPads! Verheugd namen de twee managementteamleden Monica Bleijendaal en Paola Lisman deze IPads in ontvangst. Een toost werd uitgebracht op deze mooie gift en de plezierige samenwerking.

Paola: “We zijn ontzettend blij met deze gift en dankbaar dat de Lions zich de afgelopen tijd actief hebben ingezet om voor elke gastenkamer een IPAD te realiseren. Het is een waardevolle aanvulling op de zorg en de faciliteiten die wij bieden. Onze gast kan met de IPad bijvoorbeeld via Skype in contact zijn met relaties, maar ook kan de IPad voor ontspanningsdoeleinden worden gebruikt. Het digitaal zorgdossier is vorig jaar geïntroduceerd en de IPads zullen ook hiervoor worden gebruikt. De gast kan op zijn eigen kamer zijn persoonlijk dossier inzien. Vanzelfsprekend zullen de IPads goed beveiligd zijn en is de privacy van elke gast gewaarborgd!”

Monica vult aan: “De aanvullende zorg, die er bij het Hospice wordt geboden is hierdoor ook uitgebreid en verbeterd! Elke kamer heeft een eigen muziekinstallatie. Veelvuldig wordt deze gebruikt, maar de volume kan dan niet al te hard staan, want dan kunnen andere bewoners hier last van ondervinden. Via de IPad kan de gast nu, met een koptelefoon op, digitaal muziek op elk wenselijk volume beluisteren, als ook is er digitaal veel meer muziek beschikbaar.”

Gedurende 2016 hebben de serviceclubleden van Lionsclub Hoorn de Doelen diverse activiteiten georganiseerd om geld voor deze gift bijeen te brengen. Zo is er een Bridgedrive, wandeltocht en boekenmarkt georganiseerd. Hierbij hebben zij veel steun ontvangen vanuit het Midden- en Kleinbedrijf uit Hoorn, Blokker en Zwaag, als ook van de gemeente en Bridgeclub Zwaag -Risdam.

Lionsclub Hoorn de Doelen zet zich al jaren in voor Hospice Dignitas. Zo hebben zij er eerder voor gezorgd dat er nieuw bestek is gekomen, is er nieuw tuinmeubilair gerealiseerd en hebben zij het mogelijk gemaakt dat er op elke gastenkamer een kleine koelkast staat.

Paola: “Het is fantastisch wat de leden van Lionsclub Hoorn de Doelen allemaal voor Hospice Dignitas hebben gedaan en doen! Deze steun kunnen we als stichting goed gebruiken”.