DRECHTERLAND - Op dinsdagmiddag 30 januari namen zes leerlingen van het Martinuscollege een kijkje achter de schermen bij de SED Organisatie op locatie van de gemeente Drechterland.

Kijkje achter de schermen
Dit gebeurde in het kader van hun beroepsoriëntatieproject (BOS-project) van het Martinus College in Grootebroek. De leerlingen hebben een kleine rondleiding gehad in het gebouw van de gemeente Drechterland. Daarnaast hebben zij in de raadzaal (interactieve) presentaties gehad van de burgemeester, de raadsgriffier, communicatieadviseur en een medewerker Handhaving.

Beroepskeuzetest
Elk jaar ontvangt de SED organisatie een aantal leerlingen van het Martinus College die een beroepskeuzetest op school hebben gedaan. Dit jaar waren dat Sabine, Sanne, Job, Patricia, Iris en Bente. Het Martinus College organiseert jaarlijks voor leerlingen uit de derde klas van HAVO, Atheneum en Gymnasium het BOS-project.

De leerlingen worden aan de hand van een beroepskeuzetest ingedeeld bij verschillende bedrijven en organisaties uit de buurt. Hier lopen zij een dag(deel) mee om praktijkervaring op te doen. Zij krijgen inzicht in het soort werk binnen de gemeenten.

De reacties van Sabine, Sanne, Job, Patricia, Iris en Bente op het bezoek
'Wij vonden deze middag anders dan wij verwacht hadden, dat het ook heel gezellig en veelzijdig kan zijn om er te werken. Het was leuk om te horen wat de gemeente nu eigenlijk doet. Bijzonder was het om de burgemeester te spreken, dat gebeurt niet zo vaak. Het was leuk om hem vragen te mogen stellen.'