GROOTEBROEK - Leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Stede Broec krijgen deze week een speciale verkeersles. In een grote gele truck krijgen zij uitleg over de dode hoek bij vrachtwagens. Een chauffeur van Chauffeursvereniging Friesland stond met zijn truck op het terrein bij basisschool ‘t Palet. Maandagochtend gaf wethouder Nootebos het startsein voor de verkeersles aan de leerlingen van ‘t Palet.

Veilig deelnemen aan verkeer
De wethouder lichtte toe dat de gemeente zorgt voor veilige wegen en ook de jeugd wil stimuleren veilig deel te nemen aan het verkeer. De chauffeur wees hen erop dat een vrachtwagen veel groter is dan een fietser en waarschuwde voor de dode hoek van grote auto’s. En benadrukte hij: “Gebruik geen mobiele telefoon tijdens het fietsen. Dat leid je af van het verkeer!”

Dode hoek op tv-scherm
De leerlingen zagen via een camera op de bestuurdersstoel de situatie naast de vrachtwagen. Zo konden zij op tv met eigen ogen zien dat een fietser of voetganger niet in het zicht is bij de chauffeur. Opletten dus als je een vrachtwagen ziet rijden. Kijk wat de vrachtwagen doet en zorg dat je een aantal meters afstand houdt!