STEDE BROEC - Zaterdag 24 maart doen inwoners in Stede Broec mee met de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Zij gaan de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Ook wethouders Nootebos en Schuitemaker steken die dag hun handen uit de mouwen.

Opschoondag Princenhof
In de wijk Princenhof (Bourgondiëweg, Graaf Willemstraat en Hertog Albrechtstraat) vindt de vuilruimactie plaats op 24 maart van 9.30 – 11.30 uur. Alle materialen zoals hesjes, grijpers en vuilniszakken worden ter beschikking gesteld door de gemeente Stede Broec. Mathé Bleeker is de initiatiefnemer van de actie. Wethouder Bart Nootebos doet mee met deze actie in Princenhof.

Verzamelen om 09.30 uur tegenover de Lidl-supermarkt aan de Bourgondiëweg. Na een kopje koffie of glaasje limonade gaan de deelnemers in groepjes de wijk in. Aanmelden kan via princenhofschoon@gmail.com.

Opruimactie speeltuin Spoorsingel
Ook gaan op 24 maart van 9.00-13.30 uur vrijwilligers van de Stichting Jongerenbeweging Oud Papier samen met wethouder Ton Schuitemaker de speeltuin aan de Spoorsingel een ’schoonmaakbeurt’ geven. Er wordt onkruid gewied, geschoffeld, geveegd en de speeltoestellen worden schoongemaakt.

Scholen in actie
Ook de scholen in Stede Broec komen in actie om zwerfafval op te ruimten. Tussen 19 maart en 29 maart gaan de leerlingen van 6 Stede Broecse basisscholen op zoek naar zwerfafval. De Woud, het Clusiuscollege en de Klim-Op gingen afgelopen week aan de slag. Volgende week doen de leerlingen van volgende scholen mee: De Wendel 26 maart, Willibordus 27 maart, ’t Palet 28 en 29 maart.