NEDERLAND - Na een natte zondag is het weer voor de laatste volle week van augustus vrij stabiel. De gehele week zal overwegend droog verlopen met regelmatig kans op zon. Zomers warm zal het daarbij niet meer worden. De temperatuur zal in het gehele land schommelen tussen de 19 en 23 graden.


Nadat zondagavond de buien het land verlaten zal de maandag rustig beginnen. De dag begint grijs, met verder landinwaarts kans op nevel en mist, maar gedurende de dag komt vanuit het noorden de zon door. Hierbij wordt het zo'n 20 graden aan de Wadden en de kust tot 22,23 graden landinwaarts bij een matige wind.

Dinsdag wordt ook een droge dag met veel zonneschijn. Omdat de (matige) wind uit het noorden komt voelt het met name in de ochtend koel aan, maar met de zon en in de middag 20 tot 23 graden wordt het een prettige zomerdag.

Vanaf woensdag gaat de temperatuur een graadje of twee terug van 18 tot 21 graden. Ook nu blijft het overwegend droog. Mocht er lokaal al wat regen vallen dan zal dit slechts een spatje zijn.

Donderdag draait de wind iets naar het noordwesten en neemt in kracht toe. Hierdoor kan het in de kustplaatsen wat koeler aanvoelen (17,18 graden), maar opnieuw staat er een droge dag te wachten waarin regelmatig de zon doorbreekt.

Op vrijdag en richting het weekend neemt de wind alweer af naar matig. Alle dagen is het droog, met kans op zon. Met name op zondag kan het wel eens fraai worden en gaan zelfs de temperaturen weer een tikkie omhoog.