ENKHUIZEN - Een bedrijfsautoverzekering afsluiten is niet moeilijk. Toch kan het voor sommige mensen verwarrend zijn om een passende verzekering af te sluiten, omdat er meerdere opties zijn waaruit je kunt kiezen. Alhoewel je verplicht bent om je auto te verzekeren, is het niet altijd verstandig om dan maar de voordeligste optie te kiezen zodat je in ieder geval aan je wettelijke verplichting voldoet. Een autoverzekering is namelijk ook iets waar je profijt van kunt hebben, mits je de juiste optie kiest. Wij laten je daarom zien hoe je een autoverzekering kunt afsluiten die aansluit bij jouw auto. Hierdoor voorkom je dat je onder- of oververzekerd raakt.

Je vrachtwagen op de juiste manier verzekeren

Als je chauffeur bent met een eigen vrachtwagen, moet je dit voertuig van een goede verzekering voorzien. Je kunt tegenwoordig een vrachtwagenverzekering online afsluiten. Als je naar de site van je verzekeraar gaat, zul je zien dat je kunt kiezen uit drie opties: de allriskverzekering, de WA+ Beperkt Casco en de WA-basisverzekering. Welke van de drie het beste bij je vrachtwagen past, hangt af van de leeftijd van je wagen. Is deze hooguit zes jaar, kies dan altijd voor de allriskverzekering. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud? Dan is de tweede optie een betere. Voor vrachtwagens ouder dan negen jaar, heb je voldoende aan de basisverzekering. Het verschil tussen deze verzekeringen is de mate waarin schade wordt uitgekeerd. Bij allrisk wordt alles vergoed, bij Beperkt Casco alles, behalve de schade die je hebt opgelopen tijdens een ongeluk, en de basisverzekering dekt enkel de kosten van de betrokken tegenpartij wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt.

Wel of geen aanvullende verzekeringen toevoegen?


Als je de basis van je verzekering eenmaal samengesteld hebt, kun je nog kijken of je aanvullende opties wilt toevoegen. Met deze pakketten haal je meer uit je verzekering. Ze zijn echter niet verplicht, dus je hoeft ze niet toe te voegen. Wil je dit wel, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar pechhulp. Dit is een dienst die je kunt inschakelen wanneer je pech hebt. Je verzekeraar zal dan gelijk een monteur sturen die zal kijken wat hij voor je kan doen. Mocht het mankement meteen te repareren zijn, dan zal hij dit doen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo raakt je planning niet in de war en kun je je klanten alsnog goed bedienen.

Besparen op je verzekering


Ondernemers moeten op hun geld letten en daarom is het belangrijk om te weten dat je kunt besparen op je autoverzekering. Sluit ten eerste je polis af bij je huidige verzekeraar omdat je dan hoogstwaarschijnlijk pakketkorting kunt pakken. Daarnaast kun je korting ontvangen op je premie wanneer je lange tijd schadevrij rijdt. Zorg er daarom voor dat je geen onnodige risico’s in het verkeer neemt, zodat je je premie ieder jaar kunt verlagen. Kijk even op de site van je verzekeringsmaatschappij om je polis vandaag nog af te sluiten.