ENKHUIZEN - Net als de rest van Nederland hebben de mensen van Enkhuizen ook te maken met het hoge percentage aan inflatie. Niemand vindt dat leuk, maar helaas moeten we roeien met de riemen die we hebben. Maar hoe gaan Enkhuizers om met de hoge inflatie? Het antwoord is; verrassend goed. Ze zijn namelijk verstandig geweest door bepaalde maatregelen die ze hebben genomen om het effect van geldontwaarding te beperken. In deze blog leer je wat ze precies gedaan hebben, zodat je dit zelf ook toe kunt passen.


In populaire aandelen beleggen

In de eerste plaats hebben veel mensen uit Enkhuizen besloten om in populaire aandelen te beleggen. Het heeft door de lage rente namelijk helemaal geen zin meer om veel geld op je betaalrekening te hebben. Daardoor dien je een middel te vinden dat net zo hard of zelfs harder groeit dan de inflatie. Populaire aandelen staan erom bekend aan deze voorwaarden te voldoen. Daardoor worden de last van geldontwaarding dus zeer beperkt. Vind hier meer info zodat je weet welke populaire aandelen dit ook voor jou kunnen doen.

Geld op een speciale spaarrekening zetten

Tevens kiezen we er vaak voor om ons geld op een speciale spaarrekening te zetten. Spaarrekeningen beschikken namelijk over een hoger rentepercentage dan betaalrekeningen. Als gevolg hiervan kan je geld in ieder geval deels meegroeien met de inflatie. Wanneer je echter nog een stap verder gaat en besluit om een spaarrekening te gebruiken waar je geld voor een bepaalde periode vast zit, is de rente nog hoger. Dit kan dus zeker een interessant middel zijn om de gevolgen van geldontwaarding te beperken.

Aan het begin van de maand je uitgaven doen

Ook is het slim om aan het begin van de maand al je boodschappen te doen. Dit heeft een goede reden. Je doet namelijk minder impulsaankopen, rijdt minder vaak op en neer en het kost je bovendien minder tijd. Een maandplanning is een handig hulpmiddel om te besparen. Bovendien wordt de inflatie namelijk aan het begin van de maand berekend, waardoor tijdens deze periode de prijzen van goederen worden verhoogd. Dus door vroeg in de maand boodschappen doen en te tanken, vermijd je hogere kosten die je later in de maand tegen zou komen. Hoewel de impact van deze maatregel meevalt, helpen alle kleine beetjes mee.

Cryptovaluta kopen

Ook is er een grote groep aan mensen uit Enkhuizen die vanwege geldontwaarding hebben besloten om hun euro’s om te zetten naar cryptovaluta. Met cryptovaluta is het namelijk zo dat je investeert in digitale munten die erg volatiel zijn. Daardoor kunnen ze zowel explosief stijgen als dalen. Op de lange termijn verwachten veel mensen echter een stijging van deze munten, waardoor de inflatie met de juiste timing volledig teniet wordt gedaan.

In vastgoed investeren

Tot slot is het populair om in vastgoed te investeren. Dit komt doordat de huizenprijzen net zo hard of zelfs harder stijgen dan de inflatie doet. Daardoor verlies je dus geen koopkracht. Dit is dan ook zeker een interessante optie om te overwegen wanneer je dit kunt veroorloven.