ENKHUIZEN - Op 6 december heeft burgemeester Baas de politie officieel welkom geheten in het stadshuis van Enkhuizen. De politie beschikt nu over een eigen ruimte in het oude stadshuis aan de Breedstraat. In dit zogeheten politiesteunpunt kunnen inwoners van de gemeente Enkhuizen en omgeving op afspraak in gesprek met de politie, bijvoorbeeld met de wijkagent. Inwoners kunnen van deze extra service gebruik maken door vooraf te bellen met 0900-8844. Politie dichtbij de burgers

Burgemeester Baas is erg blij met het nieuwe politiesteunpunt in Enkhuizen: “Het is goed dat de politie weer een fysiek en herkenbaar punt in onze stad heeft. Het stadhuis is daar een prima locatie voor, centraal gelegen en bekend bij onze inwoners.”
Deze locatie is een uitvalsbasis voor de lokale politie, zoals de wijkagenten. Zij doen van daaruit hun administratieve werk als ze niet op straat actief zijn. Het steunpunt is een aanvullende plek waar inwoners van Enkhuizen de politie op afspraak kunt ontmoeten.

Aangifte doen: op afspraak

De mogelijkheden om aangifte te doen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid. Dit kan telefonisch, via internet www.politie.nl, op politiebureau, bijvoorbeeld in Grootebroek, én via 3D-aangifteloketten, bijvoorbeeld in Wognum en vanaf begin januari 2017 ook in Grootebroek. De politie kan ook bij specifieke aangiften, zoals bij woninginbraken, bij mensen thuis een aangifte opnemen. Het makkelijkst belt u met 0900-8844 zodat u samen met de politiemedewerker bepaalt op welke manier, welke datum en locatie u het beste uitkomt om aangifte te doen.

Vragen? Voor meer informatie kunt u bellen met het algemene politienummer 0900-8844 en vragen naar de politie in Enkhuizen