ENKHUIZEN - Het aftellen is begonnen! Op woensdag 21 maart, mag u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Ook kunt u op die datum bij het raadgevend referendum stemmen over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017.

Op verschillende manieren zullen de Enkhuizer politieke partijen aantonen waar zij voor staan. Maar hoe zit het ook alweer met die gemeenteraadsverkiezingen? We zetten het even kort op een rij.

Nieuwe gemeenteraad
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen mag u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Enkhuizen telt 17 raadsleden. Politieke partijen in de gemeente stellen kandidatenlijsten samen waaruit de inwoners van Enkhuizen hun keuze kunnen maken. Op basis van het aantal stemmen wordt een nieuwe gemeenteraad gevormd.

Wist u dat?

  • Er 9 partijen meedoen met de verkiezingen: SP, D66, CDA, VVD, PvdA, Nieuw Enkhuizen, CU-SGP, Het Enkhuizer alternatief, Voor Enkhuizen;
  • Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen 7730 Enkhuizers hebben gestemd;
  • We uiteraard hopen dat dit jaar nog meer inwoners naar het stembureau gaan;
  • U op 21 maart tussen 7.30 uur en 21.00 uur uw stem kunt uitbrengen op 9 verschillende locaties in de gemeente;
  • Er een mobiel stembureau wordt neergezet in Kadijken? De locatie is het Vooranker.

Meer weten?
Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen leest u op www.enkhuizen.nl/gemeenteraadsverkiezingen en op onze Facebookpagina. Begin maart ontvangen alle inwoners van Enkhuizen de Verkiezingskrant. Hierin geven alle deelnemende partijen in het kort weer waar zij voor staan.