Hoewel steeds meer mensen zich lijken af te keren van het roken van sigaretten zeggen de statistieken toch wat anders. Het aantal rokers daalt niet echt. Alle overheidscampagnes ten spijt blijft het percentage rokers min of meer gelijk. Dat komt vooral omdat stoppen met roken erg lastig is. Deskundigen stellen dat het één van de moeilijkst los te laten verslavingen is. Dat komt natuurlijk ook omdat sigaretten ‘overal’ te koop zijn. Nu komt daar wel langzaam verandering in. Drogisterijen zijn er al mee gestopt. Supermarkten en tankstations volgen vanaf 2024 op grond van aangescherpte overheidsmaatregelen. Er moet een tijd komen dat sigaretten en shag alleen nog te koop zijn in speciale ‘rookartikelenwinkels’. Maar heeft dat ook gevolgen voor de populariteit van de aansteker?

Een aansteker komt altijd van pas

Wil je voor je bedrijf goedkoop aanstekers bedrukken dan is dat zeker geen verkeerde beslissing. Want en aansteker komt natuurlijk voor wel meer mensen van pas dan alleen verstokte rokers. Je kunt er immers ook kaarsen mee aansteken, of de aanmaakblokjes voor de barbecue of de open haard. Naast gewone zakaanstekers zijn er ook andere modellen, waarmee je veilig een kaars of het gasfornuis kunt aansteken. Deze lange aanstekers kunnen eveneens worden voorzien van een bedrijfslogo.

Duurzame aanstekers

Goedkope aanstekers zijn populair omdat ze niet zo duur zijn. Bestel je BIC aanstekers 50 stuks dan kun je die bedrukt met je logo laten leveren voor een scherpe prijs. Maar je kunt ook kiezen voor een aansteker met een navulbaar gastankje. Dan hoeft niet de hele aansteker te worden weggegooid als de tank leeg is. En er zijn nu ook elektrische aanstekers. Die hebben een lithium batterij die met een usb kabel via het stopcontact kan worden opgeladen. Deze aanstekers kunnen jaren meegaan en zijn dus super duurzaam. Een prima keuze als je met je bedrijf een milieubewust beleid wilt uitstralen.

Wie verras je met een aansteker met logo?

Een aansteker met logo kun je weggeven aan klanten die je winkel bezoeken of je stuurt er eentje mee met een online bestelling als attentie. Daarnaast kun je deze aanstekers ook heel goed gebruiken als je je bedrijf promoot op een beurs of tijdens de opening van de zaak. Je neemt ze gemakkelijk mee en deelt ze eenvoudig uit. Ook al lijkt het een kleinigheidje, mensen zijn vaak aangenaam verrast wanneer ze iets gratis aangeboden krijgen.

Andere producten met bedrijfslogo

Als een aansteker je niet zo aanspreekt, of als dit niet bij de aard van je bedrijf past dan kun je uiteraard ook kiezen voor andere artikelen. De balpen is in dit verband ook nog altijd zeer gewild. Het handige is dat je die ook zelf kunt gebruiken op kantoor of onderweg bij een klant. Balpennen, aanstekers en andere weggeef producten zijn bij uitstek geschikt om mee te nemen als klanten thuis of bij hun bedrijf bezoekt. Geen betere binnenkomer dan een zakje met een balpen voor alle medewerkers.