ENKHUIZEN - De Baanbreker mocht uit handen van een medewerker van de Rabobank een prachtige gift ontvangen van maar liefst 10.000 euro. Leidinggevende Debbie van Dokkum en projectmedewerkster Lisa Ursem namen de cheque namens de Baanbreker in ontvangst. Debbie van Dokkum reageerde zeer enthousiast. We zijn nu in staat om een nieuwe bus aan te schaffen voor onze organisatie en voor cliënten vervoer. Onze oude auto is hier niet meer geschikt voor, we zijn echt aan iets nieuws toe. Deze donatie is zo groot dat we nu ook werkelijk met behulp van nog enkele andere fondsen over kunnen gaan tot aanschaf.

Lisa Ursem: We zijn in Hoorn aan het Dampten 16 van start gegaan met nieuwe activiteiten. Voor deze locatie is vervoer nodig, maar ook nog veel andere zaken. We zijn zeer blij met deze gift van de Rabobank, daardoor kunnen clienten die afgelegen wonen en/of zelf niet kunnen reizen toch naar ons toe komen! En dat is echt belangrijk anders blijven deze mensen in een sociaal isolement zitten.

Aan het Dampten 16 in Hoorn gaat de Baanbreker zich richten op dagbesteding en leer- werktrajecten voor mensen met een beperking en/of lange afstand tot de arbeidsmarkt. Hier wordt al sinds een aantal maanden samen met clienten gekookt en is er een houtwerkplaats geopend. Op korte termijn gaat er ook een productie textielgroep van start onder de naam de Juffies, het eigen huislabel van de Baanbreker. Daarnaast wordt gewerkt aan een herstel programma gericht op meer non verbale communicatie met een link naar kunstzinnig werken. Het kunst atelier van de Baanbreker dat al langer in Hoorn gevestigd was heeft hier ook zijn eigen plek gekregen.

Voor meer informatie: bezoek onze website waar alle informatie over de organisatie te vinden is baanbrekerenkhuizen.nl

Contactpersoon Hoorn: Lisa Ursem. l.ursem@baanbrekerenkhuizen.nl