HOORN - Culturele instellingen in Hoorn hebben afgelopen vrijdag 21 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend en gaan verder onder de naam Cultuur Hoorn. Als start van het culturele seizoen verzorgen zij de opening van het Hoorns Culturele Weekend op vrijdag 1 september.

Dat Cultuur Hoorn de samenwerking serieus neemt blijkt wel uit het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst met 17 culturele instellingen in Hoorn. Afgelopen vrijdag 21 juli werd er in Vue een presentatie van het logo, website en narrowcasting (tv-schermen) gegeven. De middag werd afgesloten met een borrel om te proosten op wat er samen al bereikt is.

Vorig jaar presenteerden de culturele instellingen zich op het Oostereiland. Deze avond smaakte naar meer. Daarom presenteert Cultuur Hoorn op vrijdag 1 september de openingsavond in de Grote Kerk op het Kerkplein in Hoorn. Om 19.00 uur, 19.30 uur en 20.00 uur start er een zintuigelijke cultuurreis. Een echte cultuur experience met muziek, dans, theater en film. De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Dus vol is vol.

Vanaf 19.00 uur zijn ook diverse instellingen van Cultuur Hoorn tijdens de Cultuurnacht gratis toegankelijk. In het Westfries Museum is een sneak preview van het boeiende tentoonstellingsprogramma 17/18 te zien, in de schouwburg zijn rondleidingen achter de schermen, Cinema Oostereiland vertoont een voorpremièrefilm en bezoekers kunnen bij Vereniging Het Carillon de toren van Grote Kerk beklimmen. Een prachtige start van het culturele seizoen. Meer informatie over het programma en openingstijden www.hoornkunstencultuur.nl