ENKHUIZEN - Zalmrokerij Smoking is een crowdfunding campagne gestart via Funding Circle. Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen de totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Wellicht heeft u weleens vis gehaald bij Zalmrokerij Smoking, de rokerij zit namelijk in Enkhuizen. De onderneming gebruikt een nieuw ontwikkelde rook-methode om de gerookte zalm een specifieke en delicate rook-smaak en een speciale bite te geven. Naast het roken van zalm worden ook andere vissoorten, verschillende vlees soorten en ijs en kaas gerookt. De financiering is aangevraagd om de crediteurenlast te verlichten.

Het mooie aan crowdfunding is dat dit vooral uitkomst biedt aan kleine en lokale bedrijven omdat deze vaak lastig toegang hebben tot financiering. Het is een goed alternatief voor een traditionele lening, en geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken.

Over Funding Circle
Funding Circle (www.fundingcircle.nl) is dé online marktplaats voor bedrijfskredieten. MKB’ers kunnen een lening aanvragen vanaf € 5.000 tot € 250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf € 100 investeren. Funding Circle is gevestigd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, en Duitsland. Wereldwijd hebben meer dan 70.000 investeerders al ruim € 4,7 miljard in ruim 40.000 bedrijven geïnvesteerd via het online platform. Funding Circle Nederland is opgericht in februari 2015. In Nederland hebben al ruim 1100 bedrijven succesvol een krediet aangevraagd via het crowdfunding platform. In totaal is er voor 57 miljoen euro aan Nederlandse MKB’ers uitgeleend. Een gemiddelde MKB-lening bij Funding Circle bedraagt op dit moment circa € 84.000. Met elk bedrijf dat de online marktplaats financiert, worden gemiddeld drie banen gecreëerd.