ENKHUIZEN - Architect Hans Kuiper en de gemeente Enkhuizen stonden vandaag tegenover elkaar in de rechtbank. Volgens Kuiper heeft hij nog ruim 80.000 euro te goed voor zijn werkzaamheden aan de renovatie van de Drommedaris. Maar de gemeente vindt dat hij daar geen recht op heeft omdat het project tonnen duurder uitpakte dan begroot.

Juli vorig jaar deed de architect, die 2,5 jaar werkte aan de renovatie, voor het eerst een boekje open over de gang van zaken rondom het project. "Het heeft veel te lang geduurd en het is een chaos qua organisatie geweest wat de gemeente veel geld heeft gekost."

Lees ook: 'Renovatie Drommedaris tonnen duurder, raad Enkhuizen belazerd'

Volgens de architect is het project ruim drie ton duurder geworden dan gepland, en dat allemaal doordat de gemeente met extra wensen kwam zonder dat er budget voor was en zijn er veel fouten zijn gemaakt. Kuiper zou 80.000 euro krijgen als het project binnen het budget zou blijven. Maar volgens de gemeente is dat niet gebeurd, en dus kreeg hij niks. "Die overschrijding komt door extra wensen waarop ik geen invloed had, maar ook door een jaar durende ruzie tussen de gemeente en de huurder van de Drommedaris. Daar kan ik toch niet de dupe van worden?", stelt Kuiper.