ENKHUIZEN - De Baanbreker organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie, voor het 11e jaar op rij. Deze actie is opgezet voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en die in armoede leven, deze mensen helpt De Baanbreker de feestdagen door. Hierbij vragen zij uw hulp, doormiddel van donaties van kerstpakketten en levensmiddelen.

Ieder jaar heeft De Baanbreker een kerstpakkettenactie voor mensen die leven onder het bestaansminimum. De Baanbreker verzorgt kerstpakketten voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en de voedselbank. Deze groep mensen leeft in armoede. Heeft u een kerstpakket gekregen, die u eigenlijk niet nodig heeft? Doneer dan uw kerstpakket bij De Baanbreker en wij zorgen dat het terecht komt bij de mensen die het goed kunnen gebruiken.

Stel een pakket samen of doneer levensmiddelen

Niet alleen kant en klare kerstpakketten kunnen afgegeven worden, ook donaties van voedings- en levensmiddelen, sfeerartikelen of speelgoed worden erg gewaardeerd. Van deze producten kunnen zij zelf weer pakketten samenstellen. Wilt u producten doneren? Denk dan aan bijvoorbeeld, koffie, thee of chocolademelk, koekjes, snoepjes of chocolaatjes, nootjes, pasta en pastasaus, soep en geblikte producten, alles is welkom. Vanaf 11 december kunt u de pakketten of levensmiddelen langsbrengen. De inleverpunten zijn: De Baanbreker in Enkhuizen, de familie Voorn in Grootebroek en Atelier kunstig Bekeken in Hoorn.

Ook bedrijven worden opgeroepen om de actie te ondersteunen, sponsoring van producten of kerstpakketten die over blijven, zijn meer dan welkom.

Aanmelden

Mensen die kunnen aantonen dat zij een bijstandsuitkering ontvangen kunnen zich aanmelden voor een kerstpakket. De actie is alleen voor mensen woonachtig in Enkhuizen en Stede Broec en die geen kerstpakket van de voedselbank ontvangen. Aanmelden kan vanaf 11 december via telefoonnummer 0228-317416 (De Baanbreker). Bellen kan alleen op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur.

Inleverpunten

Het inleveren van pakketten kan van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur bij De Baanbreker, Harpstraat 3-5, Enkhuizen tel: 0228-317416

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Lida Hofstede.

Openingstijden van Atelier Kunstig Bekeken zijn maandag en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 en dinsdag en donderdag van 09.30-16.00uur. Het adres is Dampten 16 in Hoorn, tel. 06-16291901.

De tijden voor het inleveren bij de familie Voorn in Grootebroek zijn dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 20.00. Het adres is het Gemaal 60 in Grootebroek.