De contactberoepen worden vooralsnog gespaard tijdens deze ‘gedeeltelijke’ tweede lockdown. Schoonheidsspecialist Wanda Zijlstra van Sparkle 4 All heeft sinds de heropening in mei behoorlijk geïnvesteerd om toch veilig haar werk te kunnen doen.


Een plexiglazen kap over de klant stuurt de ademstroom zijwaarts door de open zijkanten en een flexibele medische onderzoekslamp hangt nu boven de kap. De meeste handelingen kunnen nog gewoon worden uitgevoerd en de klant merkt er in feite niets van. Aan weerszijde van de behandelstoel staan twee krachtige luchtzuiverende apparaten. Zo werkt ze nog maar halve dagen in de salon: “Door het dragen van mond-neuskapje en gezichtsscherm, wat daar ook nog bij komt, ben ik wel staand gaan werken, zodat ik nog een beetje bewegingsvrijheid heb. Om het allemaal een beetje uit te houden en omdat er ook meer tijd nodig is om tussendoor alles schoon te maken, zijn de langere behandelingen wel van het menu gehaald”.

De aandacht ligt nu nog meer op het regelmatig meten van de huid, zodat de klant nu ook thuis gericht aan huidverbetering kan werken: “Naast het vocht- en vetgehalte, kunnen we tegenwoordig ook de huidbarrière en de zuurgraad van de huid meten. Klanten kopen nu vaker via onze webshop. Daarnaast hebben we nu meer tijd voor het ontwikkelen van het biologische salonmerk Sparkle Pure®, dat medio 2021 op de markt komt.”


www.Sparkle4All.nl

Sparkle 4 All
Zuider Havendijk 91 – A
1601JB Enkhuizen