ENKHUIZEN - Twee tieners hebben vanmiddag drie kwartier hulpeloos rondgedreven in het IJsselmeer. Hun zeilboot sloeg in een zware bui om. Vlak voor de boot zou zinken, wisten de twee nog telefonisch de hulpdiensten in te schakelen.

De KNRM van Enkhuizen had echter geen exacte locatie doorgekregen van de broer en zus, die beiden rond de 17 jaar zijn. De jonge zeilers konden echter ook niet meer telefonisch worden bereikt door de KNRM.

Intussen was het zeiljacht snel volgelopen door de overkomende golven en begon het te zinken. De Nederlandse kustwacht was een grote zoekactie begonnen. De beide reddingboten van Enkhuizen en die van Andijk en Medemblik werden gealarmeerd om te gaan zoeken. Er werd ook een reddingshelikopter ingezet.

Reddingsmiddelen
Na drie kwartier werden de twee gevonden, hulpeloos en zonder reddingsmiddelen. Hun jacht was geheel gezonken. De zeilers zijn snel aan boord genomen van de reddingboot, warm ingepakt en met spoed naar het KNRM boothuis in Enkhuizen gebracht. Hier zijn ze onder de warme douche gezet en voorzien van droge kleren.Ze hielden niets aan het voorval over. Het zeiljacht zal op een later tijdstip worden geborgen.