WIJDENES -

In een bedrijf aan de Blokdijk in Wijdenes heeft een grote, uitslaande brand gewoed.

Bij de bluswerkzaamheden komt nog steeds veel rook vrij.

Het vuur begon even na 8.00 uur op te laaien in twee panden van een zaak die is gespecialiseerd in feestverlichting en kerstdecoratie. Boven het bedrijf hingen de hele ochtend grote rookwolken die in de wijde omgeving te zien waren. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ligt een van de panden volledig in de as, het andere probeert de brandweer nog te redden.

Asbest


Door de grote hoeveelheid kunststof in het bedrijf is de rookontwikkeling ook in de middag groot. Ook zit er asbest in de dakplaten van de panden. De brandweer heeft onderzocht of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten. Asbest is alleen aangetroffen op het terrein van het bedrijf.

Omwonenden doen er goed aan om hun ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Vanwege de rookontwikkeling is er een NL Alert verstuurd.

Volgens de brandweer ontdekte de directeur van het bedrijf, die ernaast woont, de brand zelf. Niemand is gewond geraakt. Ondanks dat kantoorruimte, een showroom en opslagruimte zijn gesneuveld, verwacht het bedrijf dat de levering van kerstspullen niet in gevaar komt. De voorraden zijn groot en kunnen ook op tijd worden aangevuld. Er wordt onder meer versiering geleverd aan Schiphol, De Bijenkorf en stadscentra.