ENKHUIZEN - Een container vol met afval uit een gesloten drugspand staat al vier weken onbeheerd op een parkeerplaats naast een kinderspeelplaatsje. Dat is niet alleen weinig hygiënisch, maar ook gevaarlijk: Een bezorgde buurtbewoonster vond onlangs stapels medicijnen op straat die uit de vuilniszakken waren gevallen.

Het afval komt uit een woning die eind januari door de burgemeester werd gesloten nadat hier een grote hennepplantage werd gevonden. Drie maanden later werd de woning weer vrijgegeven, maar de bewoonster keerde niet terug.

Pillen
Volgens de buurtbewoonster werd het huis door een groep 'zwijgende jongemannen' leeggeruimd, maar daarna bleef het angstvallig stil. Ze vond een paar strips met pillen op de grond die "waarschijnlijk door de wind of pikkende vogels uit de vuilniszakken waren getrokken."

"Ik heb de politie gebeld, maar die konden, of wilden, er niks aan doen. Ik vind dat raar. Die troep die ligt op een plek waar kinderen spelen, maar ook veel honden en katten komen. Wie weet wat er gebeurt als iemand zo'n pilletje voor eten aanziet?"

Inmiddels heeft de buurtbewoonster een bericht gestuurd naar het bedrijf dat op de container staat. Via deze weg hoopt ze dat de buurt van het donkerblauwe gevaarte af is voordat er écht iets mis gaat.