ENKHUIZEN - De politie kreeg zondag 8 januari rond 19.45 uur een melding van een straatroof aan de Koperwiekplein in Enkhuizen. Hierbij is een 15-jarige jongen beroofd van zijn bezittingen. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen.

Toen het slachtoffer tussen 19.30 uur en 19.45 uur aan de Koperwiekplein bij de pinautomaat stond kwamen twee jongens aanlopen en vroegen hem zijn bezittingen af te geven. Toen de jongen dit weigerde zijn deze zonder toestemming meegenomen. De twee jongens vertrokken op een zwarte scooter in de richting van de Sebastiaan Centenweg en keerde later zonder de bezittingen van de jongen terug. Zij zijn vervolgens in de richting van de Kastanjelaan vertrokken. Na een zoekslag zijn de verdachten niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep
Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1:
Man
Lichte huidskleur
Ongeveer 17 jaar
1,75 tot 1,80 meter lang
Zwarte jas
Hij droeg een capuchon

Verdachte 2: bestuurder scooter:

Man
Lichte getinte huidskleur
Ongeveer 17 jaar oud
1,75 tot 1,80 meter lang
Geheel in zwart gekleed
Zwart mondkapje
Capuchon
Droeg een schoudertasje

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u tussen 19.30 uur en 19.45 uur iets verdachts hebben gezien aan de Koperwiekplein in Enkhuizen, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via het tipformulier.