ENKHUIZEN - Het onderzoek naar de vermiste Siebe Viegers is uitgebreid. Behalve de politie heeft ook een stichting hulp aangeboden die gespecialiseerd is in dit soort zoektochten. Ook heeft de politie een tip gehad dat de 26-jarige Enkhuizer misschien in het buitenland is gezien.

De vermiste Enkhuizer, die vorige week donderdagnacht verdween, zou mogelijk gezien zijn aan de Spaanse Costa Brava. De Nederlandse melder zag 'een slanke, slungelige jongeman in een Nederlandse auto' die gelijk weg ging toen hij de melders Nederlands hoorde praten. "We zoeken het na, ook al is de kans niet groot. Elke tip is welkom", zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

Ook voor de politie is het een raadsel wat er is gebeurd. Na een cafébezoek verdween hij in de nacht van vorige week donderdag op vrijdag spoorloos. "We hebben gekeken of hij z'n telefoon of bankpasjes heeft gebruikt, hebben bekenden gesproken, maar daar kwam niks uit." Ook heeft de politie met speurhonden en boten met sonorapparatuur uitgebreid onderzoek gedaan in het water. Maar ook dat was zonder succes.

Stichting helpt bij onderzoek
Een vrijwillige stichting die vaker helpt bij zoektochten heeft hulp aangeboden, en is vanmiddag begonnen met hun onderzoek. Met een boot en speurhond zoeken ze opnieuw in het water. "Ze zoeken onafhankelijk van ons", vertelt de politiewoordvoerder. "Ze kijken of ze ergens sporen kunnen vinden. Dus we hopen dat het iets oplevert."