ENKHUIZEN - Het lichaam van de weken vermiste Siebe Viegers is op 15 maart gevonden aan de Oosterdijk in Enkhuizen. Wat er precies is gebeurd met de 26-jarige man, blijft onduidelijk. De politie is op dit moment bezig met het onderzoek naar zijn doodsoorzaak.

De politie hoopt dat aan het einde van de week meer te weten over de gebeurtenissen van die bewuste nacht van veertien op vijftien februari. Op dit moment wordt een misdrijf nog niet uitgesloten.

Sectie
Er wordt nu eerst sectie verricht op het lichaam van Siebe. Uit dit onderzoek wordt mogelijk duidelijk waar hij aan is overleden. Ook zal mogelijk duidelijk worden hoe lang hij in het water heeft gelegen en hoe lang hij al op de gevonden plek lag.

In de nacht van veertien op vijftien februari verdween Siebe spoorloos. Hij verliet samen met een vriend een kroeg in Enkhuizen rond 2.30 uur. Waar zijn vriend linksaf ging, ging Siebe rechtsaf. Vanaf dat moment werd er met man en macht naar de jongen gezocht.

De vermissing van Siebe heeft veel impact gehad op de inwoners van Enkhuizen. "Het leeft hier heel erg, ja. Enorm. Mensen zijn vier weken op zoek geweest. Vier weken zit je in onzekerheid, want wat is er toch met die jongen gebeurd", zegt één van hen. "Heel rot om te zeggen, maar toch wel blij dat 'ie gevonden is nu."