GROOTEBROEK - De politie heeft vanochtend de identiteit bekendgemaakt van de mannen die gisteravond om het leven kwamen bij een verkeersongeluk in Grootebroek. Het gaat om een 27-jarige motorrijder uit Grootebroek en een 54-jarige man uit Bovenkarspel, die op de fiets was. Getuigen van het ongeval hebben hen kort erna nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

"We hoorden het gebeuren", vertelt Kitty van Pinxteren, die vlakbij de plek woont waar het ongeluk plaatsvond. "Toen we de weg op liepen zag ik dat de fietser helemaal dubbelgeklapt lag. Ik ben gelijk bij hem gaan kijken, maar voelde geen hartslag. Ik had het idee dat hij op slag dood was."

"Vervolgens ben ik naar de motorrijder gelopen", gaat ze verder. "Daar stond al een vrouw bij die in het ziekenhuis werkt. Samen hebben we hem gereanimeerd, toen we licht een pols voelden. Daar kwam al snel weer iemand bij, dus ben ik teruggegaan naar de fietser waar inmiddels een agent de reanimatie was gestart. We zijn doorgegaan tot de ambulances kwamen, maar ook zij konden niks meer doen."

Oversteken
Getuigen hebben het idee dat de fietser door de motorrijder geraakt is toen hij de weg wilde oversteken. "We vonden ze op de rechterrijbaan", aldus van Pinxteren. Getuige Jeremy Schooneman beaamt dit. "Niemand wist nog precies hoe het nu gebeurd was", vertelt hij. "De theorie was dat de motor de fietser schepte. Het gebeurde namelijk vlak na een oversteekplaats."

De politie meldt dat de familie van de overledenen in kennis zijn gesteld. Verkeersanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.