ENKHUIZEN - Dinsdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een slachtoffer na een explosie. Deze bevond zich aan boord van een binnenvaartschip op het IJsselmeer. De reddingbootbemanning heeft het ambulancepersoneel geassisteerd met het van boord halen van de man.

Op het IJsselmeer vindt een explosie plaats aan boord van een binnenvaartschip. Hierbij raakt één bemanningslid gewond. Op dat moment bevindt het schip zich ter hoogte van Stavoren, maar omdat de reddingboten van Hindeloopen al met een andere klus bezig zijn, worden de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd.

Vanwege een Prio 1 Medical Advice spoedden reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Johanna Maria uit Medemblik naar de opgegeven positie. Bij navraag blijkt het slachtoffer niet levensbedreigend gewond, maar moet wel zo snel mogelijk van boord gehaald worden. Het binnenvaartschip zet ondertussen koers naar de haven van Stavoren. Ook wordt er een ambulance naar de aanlegsteiger gedirigeerd.

Bij aankomst van de reddingboten heeft het ambulancepersoneel zich net ontfermd over het slachtoffer. Met vereende krachten wordt de persoon van boord gehaald zodat hij door de ambulance vervoerd kan worden naar een nabijgelegen ziekenhuis. Hierna keren de reddingboten retour naar de Noord-Hollandse kust.