ALKMAAR - De 20-jarige A.K. uit Enkhuizen is door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot een jaar cel en tbs. De man viel vorig jaar twee vrouwen aan in natuurgebieden in Bovenkarspel en Obdam. Naast de celstraf dient de dader smartengeld aan zijn slachtoffers te betalen.

In mei 2017 trok K. met geweld een 19-jarige trimster in het Streekbos te Bovenkarspel de bosjes in. Hoewel verkrachting niet werd bewezen, dient de man voor mishandeling en aanranding €1500,- aan smartengeld te betalen. Een kleine maand later probeerde de man een 63-jarige vrouw te verkrachten in De Weel te Obdam. Deze vrouw werd door haar verzet meerdere keren in het gezicht geslagen en ontvangt €3600 euro aan smartengeld

.K. heeft volgens de rechtbank te maken met persoonlijkheidsstoornissen en is zwaar verslaafd aan softdrugs waardoor hij gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. Naast de aanrandingen werd K. ook nog veroordeeld voor het zich openbaar bevredigen, onder meer in treinen, en het pinnen met een gestolen pas in november 2017.