De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaats vond op vrijdagmorgen op de Westerstraat in Enkhuizen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Omstreeks 00.45 uur liep een 20-jarige man uit Enkhuizen via de Westerstraat, door een steegje naar de Clarissenplaats. Hier passeerde hij drie mannen, die bij een supermarkt stonden. Bij de kruising met de Driebanen werd het slachtoffer plotseling tegen de grond geduwd. Vervolgens werd hij door een van de mannen hard in zijn buik en op zijn ribben gestompt. De overvaller doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer, waarna hij er met de portemonnee (met onder anderen bankpassen) van het slachtoffer vandoor ging. Tijdens de straatroof hielde de twee andere mannen zich afzijdig.

De verdachten rende richting de Vijzelstraat. Hier stapten zij op fietsen en reden zij weg.

 

Signalement

Verdachte 1 is een blanke zongebruinde man met een slank postuur en een lengte van 1,90 meter. Hij had lang bruin haar tot op zijn schouders. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en droeg een grijs/zwarte jas.

Verdachte 2 is eveneens een blanke zongebruinde man van 20 tot 30 jaar oud met een slank postuur en een lengte van ongeveer 1,95 meter. Hij had lichte baardgroei (stoppels). Dez verdachte droeg opvallend witte sportschoenen, een zwarte trainingsbroek, een donkere jas en een zwart nektasje.

Verdachte 3 was ook lang, met een lengte van bijna 2 meter. Hij had een normaal postuur en droeg een lichte jas over zwarte kleding.

2016280938