NOORD-HOLLAND - Op meerdere Noord-Hollandse wegen staat het verkeer vanochtend flink vast. Door ongelukken is het filerijden op de A7 bij Hoorn, verderop bij Zaandam, op de A4 in de richting van Amsterdam en op de N242 bij Alkmaar.

Op de A7 bij Purmerend-Zuid is een ongeluk gebeurd. Hierdoor zijn twee rijstroken afgesloten en moeten automobilisten rekening houden met meer dan een half uur vertraging.

Iets noordelijker, bij Wognum, wordt ook stapvoets gereden. Daar staat zo'n vier kilometer file en moeten automobilisten rekenen op een kwartiertje extra. Op de N242 tussen Heerhugowaard en Alkmaar lijkt het mee te vallen, maar daar doen weggebruikers er ook zo'n tien minuten langer over.

Amsterdam
Automobilisten die via de A4 richting Amsterdam rijden, hebben ook weinig geluk. Om 6.40 uur vond er bij afrit Sloten een ongeluk plaats. Verkeer stond daardoor al vanaf Schiphol vast. In eerste instantie waren er twee rijstroken afgezet, dat is er nu nog maar een. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie raadt automobilisten aan om te rijden via de A5.